Functionele cookies (verplicht)

uitwisseling ondersteuning kwetsbaren

Dialoog rond collectieve schuldenregeling

BIZ en collectieve schuldenregeling

Collectieve SchuldenRegeling (CSR) is bestemd voor mensen die niet in staat zijn om hun schulden over een redelijke termijn terug te betalen. Het is een gerechtelijke procedure waarin een afbetalingsplan wordt opgemaakt.

Bij een CSR zijn verschillende actoren betrokken. Hoe meer mensen betrokken zijn in een dossier, hoe groter de kans dat er drempels of problemen ontstaan. Vanuit BIZ willen we via dialoog en kennisoverdracht de verschillende actoren binnen een CSR ondersteunen.

Trefdagen

Op 21 september 2022 heeft BudgetInZicht een eerste trefdag collectieve schuldenregeling georganiseerd. Deze trefdag richtte zich naar advocaat-schuldbemiddelaars, hulpverleners en medewerkers van verenigingen waar armen het woord nemen uit Oost- en West-Vlaanderen.

Tijdens een trefdag trachten we alle actoren die betrokken zijn bij een collectieve schuldenregeling samen te brengen en de communicatie te versterken. Via kennisoverdracht en dialoog leren de verschillende partijen elkaar en elkaars werking beter kennen.

Wegens het grote succes van de eerste trefdag organiseert BIZ een tweede trefdag op 9 oktober 2023.

Meer info over deze trefdag.

Intervisies

Via intervisie wil BIZ concreet inzetten op ontmoeting en uitwisseling tussen budget- & schuldhulpverleners en schuldbemiddelaars.

Tijdens een intervisie wisselen deelnemers werkervaringen uit aan de hand van concrete casussen die ze zelf inbrengen. Een casus is een vraag, kwestie of dilemma waar je in de praktijk tegenaan loopt. 

Er zijn momenteel geen intervisies gepland. De eerstvolgende intervisies gaan door in het voorjaar van 2024.

Blijf op de hoogte over onze intervisies. Schrijf in op de nieuwsbrief.

Info in klare taal

BIZ vindt het belangrijk om mensen die een bewindvoering overwegen, correct te informeren. Wil je de procedure graag uitleggen in klare taal? Maak gebruik van de brochure of ons filmpje 'bewindvoering in beeld'.

filmpje 'collectieve schudenregeling in beeld'

brochure 'collectieve schuldenregeling'

Gelijkaardig aanbod

Bekijk volledig aanbod
Aan de slag rond energie methodieken ondersteuning kwetsbaren Lees er alles over Brochure 'Bewindvoering in zicht' ondersteuning kwetsbaren Lees er alles over Brochure 'Collectieve schuldenregeling' ondersteuning kwetsbaren Lees er alles over Brochure 'Pensioen in zicht' ondersteuning kwetsbaren Lees er alles over

Nog vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op