Functionele cookies (verplicht)

leren budgetteren methodieken

Buitengewoon budgetteren

Wat is Buitengewoon Budgetteren?

'Buitengewoon budgetteren' is een visuele methodiek met als rode draad een kalender en een budgetplan. De methodiek kan een volledig schooljaar gebruikt worden.

Leerlingen worden voorbereid op wat het leven op eigen benen kost. Diverse thema's zoals huishouden, wonen en gezondheid komen aan bod. Door middel van oefeningen, klasgesprekken en video's maken de leerlingen kennis met verschillende aspecten van financiële geletterdheid.

Voor wie is Buitengewoon Budgetteren?

Buitengewoon budgetteren is er voor leerlingen uit het buitengewoon onderwijs. De oefeningen en variëren qua moeilijkheidsgraad en zijn uiteraard niet toepasbaar op elke leerling. Het is aan de leerkracht om in te schatten welke oefeningen gebruikt kunnen worden en welke niet.

Waarom gebruik je Buitengewoon Budgetteren?

Buitengewoon Budgetteren is erg omvangrijk en daarom ideaal voor leerkrachten én leerlingen. Super mooi materiaal! Tof om te gebruiken!

Leerkracht Sint-Lodewijk Kwatrecht

De methodiek Buitengewoon Budgetteren heeft als doel leerlingen voor te bereiden op zelfstandig wonen en te weten komen welke kosten hierbij horen.

Deze methodiek versterkt niet alleen financiële kennis, maar ook financiële attitudes en gezond financieel gedrag bij jongeren.

Benieuwd naar het didactisch materiaal?

Gelijkaardig aanbod

Bekijk volledig aanbod
Budgetmap methodieken leren budgetteren ondersteuning kwetsbaren Lees er alles over Geldweg leren budgetteren methodieken Lees er alles over Organiseer een vorming voor leerkrachten leren budgetteren opleiding Lees er alles over Video's financiële geletterdheid leren budgetteren methodieken ondersteuning kwetsbaren financiële opvoeding Lees er alles over

Nog vragen?

Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op